Svađa

forum » Relacije » Brak i familija » Svađa

offlineDerya   Feb 7 2010 - 0:13
Derya 25 BiH
(naja - @ 1/2/2010 - 19:48)
evo neko mi dao ideju da nešto napišem,što mi jako smeta,dali je za vas normalno,da se roditelji svađaju pred djecom,i to svađe ono prave životinjske vređanje.itd.meni to nije normalno a ni za djecu nije dobro da gledaju to,eto to sam doživljela več dva puta u ovom mesecu,e sad mene zanima vaše mišljenje,pozz naja

zavisi o kojem je uzrastu djece rijec:)
 This members is a Forum guru top bottom  
 offlinenaja   Feb 7 2010 - 0:37
naja 29 Slovenia
pa mišljeno je bilo za malu djecu,ipak mislim da se bi trebali roditelji kontrolisat,normalno sve do neke mjere,u normali toni,pozz
(Derya - @ 7/2/2010 - 0:13)

zavisi o kojem je uzrastu djece rijec:)
  top bottom  
 offlineishBa   Feb 8 2010 - 12:29
ishBa 38 Austria
(goldeneyes - @ 5/2/2010 - 23:54)

Sve si lijepo rekla.
Da, roditelji nas svojim ponasanjem uce ponasanju. I, ma sta mi zeljeli podsvjesno ispliva nauceno od roditelja.
I, slazem se da treba ustati i mijenjati lose. Ali, nije to bas tako lako, kao ustati i otici kupiti hljeb!

Nekima nikad ne uspije iako imaju i svijest o tome i teznju.
Zasto sve to, samo zbog u ovom slucaju svadje i svega sto ona nosi.
Zbog neodgovornosti roditelja stvoriti osobu koja ne zna konrolisati bijes, koja ne zna razgovarati, koja ce postati agresivna zbog sitnice. A sve to opet vodi do konflikta sa samim sobom i okolinom. Od manjih do problema, pa cak do krsenja zakona.
Pesimisticno od mene glede svadje :)

nije bilo ni lako od neduznog dijeteta napravit ters, naopakog insana ;-)
nego je i za to trebalo godina i godina ;)
potom sto bi razvoj u bolji pravac ishao brze ;-)
bitno je svatit gdje ima covjek problem i s cime, i nad tome aktivno i konstantno radit....
step by step
i ako je nekom laksi taj pomisao, da nikog na ovom svijetu nema, da je idealan....
ja mislim da se ljudi samo razlikuju u VOLJI za razvoj i promjenu
u ostalom je to dozivotni proces ;-)

kao sto je neko i nesto ono krojilo sto smo danas,
se isto tako mozemo uslonit na "pamet" drugih, pametnijih ljudi.
na naucnike psihologije...njihova otkrivanja
na sociologe, pedagoge, esotericare...
raznoraznih knjiga, i kurseva....
il cak nekad saslusat ljude koji na nas djeluju sretni, zadovoljni...
a i posmatrat sta pametni i posteni ljudi misle o jednoj naopakoj osobi...
ma cak i naopaki ljudi su veoma bistrog vida, kad se radi o TUDZIH mana
i to sta taj naopaki covjek postigne (mislim u svojem socialnom krugu- familija, muz, prijatelji ...
koliko je tu postovanje i ljubav iskrena, jaka i vrijedna)

i ne zaostavit se ipak sluzit svog razuma i instinkta,
da ne trazimo samo nesto sto opravdava ono kakvi smo,
a niti bi trebao razvoju biti jedini cilj, da se uzdigne iznad drugih....
jer je i tad covjek na pogresnom putu....jer se opet samo takmici...
postane samozaljubljeno bice, kojem opet niko ne moze ugodit....
  top bottom  
 offlinegoldeneyes   Feb 8 2010 - 23:35
goldeneyes 34 BiH
(ishBa - @ 8/2/2010 - 12:29)

nije bilo ni lako od neduznog dijeteta napravit ters, naopakog insana ;-)
nego je i za to trebalo godina i godina ;)
potom sto bi razvoj u bolji pravac ishao brze ;-)
bitno je svatit gdje ima covjek problem i s cime, i nad tome aktivno i konstantno radit....
step by step
i ako je nekom laksi taj pomisao, da nikog na ovom svijetu nema, da je idealan....
ja mislim da se ljudi samo razlikuju u VOLJI za razvoj i promjenu
u ostalom je to dozivotni proces ;-)

kao sto je neko i nesto ono krojilo sto smo danas,
se isto tako mozemo uslonit na "pamet" drugih, pametnijih ljudi.
na naucnike psihologije...njihova otkrivanja
na sociologe, pedagoge, esotericare...
raznoraznih knjiga, i kurseva....
il cak nekad saslusat ljude koji na nas djeluju sretni, zadovoljni...
a i posmatrat sta pametni i posteni ljudi misle o jednoj naopakoj osobi...
ma cak i naopaki ljudi su veoma bistrog vida, kad se radi o TUDZIH mana
i to sta taj naopaki covjek postigne (mislim u svojem socialnom krugu- familija, muz, prijatelji ...
koliko je tu postovanje i ljubav iskrena, jaka i vrijedna)

i ne zaostavit se ipak sluzit svog razuma i instinkta,
da ne trazimo samo nesto sto opravdava ono kakvi smo,
a niti bi trebao razvoju biti jedini cilj, da se uzdigne iznad drugih....
jer je i tad covjek na pogresnom putu....jer se opet samo takmici...
postane samozaljubljeno bice, kojem opet niko ne moze ugodit....

Ne trazi niko opravdanja, ona se sama namecu u ovakvim situacijama.
Zasto da neko kasnije radi sve ovo na sebi, iako se slazem da moze, ako mu u startu moze biti omoguceno da to izbjegne?
Ako ne mora biti svjedokom svadja izmedju roditelja...svjedokom losih odnosa, i svega sto nosi.

Ovo o samozaljubljenosti, idealnosti, uzdizanju iznad drugih kao ni ovim ;) u vise navrata, nisam shvatila :)
  top bottom  
 offlineteror   Feb 9 2010 - 0:29
teror 26 Hungary
oj oj oj :D:D
 offlineremoved_user   Feb 9 2010 - 21:18
removed_user 10 Albania
Svadja je za ljude koji ne znaju civilizovano rijesavati svoje probleme....zato se neke stvari trebaju rijesiti prije nego sto se udje u brak, i prije nego sto roda donese djecu.
Tako da odgovor na pitanje ako se normalno svadjati pred djecom - ne nije normalno, nije se uopste normalno svadjati ako se mogu stvari rijesiti na drugi nacin.
  top bottom  
 offlineteror   Feb 10 2010 - 0:46
teror 26 Hungary
Mnogi umru sami,trazeci kojekakve odgovore na kojekakva glupa pitanja......
Ljudi......brak bez *varnica* nije brak....nemojte se zavaravati da perfektan brak postoji.....jer stvarno ne postoji :)
 offlineAfrodizijak   Feb 10 2010 - 4:07
Afrodizijak 24 Australia
Huhuuuu...Jebi ga nekaze se Dzaba "Seri samo onliko koliko mozes Pojest" !!!!!!!!!!!!!!!!(lol)(hihi)
  top bottom  
 offlineremoved_user   Feb 10 2010 - 8:54
removed_user 10 Albania
(teror - @ 10/2/2010 - 0:46)
Mnogi umru sami,trazeci kojekakve odgovore na kojekakva glupa pitanja......
Ljudi......brak bez *varnica* nije brak....nemojte se zavaravati da perfektan brak postoji.....jer stvarno ne postoji :)

sta je "perfektan brak" ? :) naravno da postoji, ako imas realna razmisljanja... =) za mene je jako realno da se postuje partner, da se pomaze jedno drugom, i da se komunicira i rijesavaju problemi na nekom normalnom nivou. takodje mi je normalno SVE uciniti da brak funkcionise, i naravno lojalnost :) za mene jako realno, bez toga ne zelim biti u braku.
  top bottom  
 offlinenova   Feb 10 2010 - 14:03
nova 40 Denmark
Ako ucimo djecu da rijesavaju probleme i nesuglasice rijecima, koliko je onda normalno da se odrasli ljudi svadjaju bili roditelji ili ne?
(naja - @ 1/2/2010 - 19:48)
evo neko mi dao ideju da nešto napišem,što mi jako smeta,dali je za vas normalno,da se roditelji svađaju pred djecom,i to svađe ono prave životinjske vređanje.itd.meni to nije normalno a ni za djecu nije dobro da gledaju to,eto to sam doživljela več dva puta u ovom mesecu,e sad mene zanima vaše mišljenje,pozz naja
  top bottom  
 offlineteror   Feb 10 2010 - 18:39
teror 26 Hungary
Naravno...samo shto ti fali neko isti kao ti...chak i ako ga nadjesh...ili si ga vec nashla....uvjek cete se zakachiti ili dignuti nosic jedno na drugo,zbog prosto-malih stvari...tako reci gluposti...primjer...hrana...ti volish ovo,on neshto drugo....ah...glupo je da kupujemo to...ne nije...tap tap tap...i to vec nije perfektan brak sestro :)
Postaji samo jaka ljubav,obostrani respekt i odlichna komunikacija....shto ne *daje* perfekciju u braku....nego chini da,takva,vrsta zajednice *klizi* dobro :)......
Ja kako znam...ti josh nisi udata....tako da si dajem za pravo prepirati se stobom :P
(removed_user - @ 10/2/2010 - 8:54)

sta je "perfektan brak" ? :) naravno da postoji, ako imas realna razmisljanja... =) za mene je jako realno da se postuje partner, da se pomaze jedno drugom, i da se komunicira i rijesavaju problemi na nekom normalnom nivou. takodje mi je normalno SVE uciniti da brak funkcionise, i naravno lojalnost :) za mene jako realno, bez toga ne zelim biti u braku.
 offlineremoved_user   Feb 10 2010 - 18:54
removed_user 10 Albania
(teror - @ 10/2/2010 - 18:39)
Naravno...samo shto ti fali neko isti kao ti...chak i ako ga nadjesh...ili si ga vec nashla....uvjek cete se zakachiti ili dignuti nosic jedno na drugo,zbog prosto-malih stvari...tako reci gluposti...primjer...hrana...ti volish ovo,on neshto drugo....ah...glupo je da kupujemo to...ne nije...tap tap tap...i to vec nije perfektan brak sestro :)
Postaji samo jaka ljubav,obostrani respekt i odlichna komunikacija....shto ne *daje* perfekciju u braku....nego chini da,takva,vrsta zajednice *klizi* dobro :)......
Ja kako znam...ti josh nisi udata....tako da si dajem za pravo prepirati se stobom :P

naravno da se ne mozes uvijek slagati s partnerom, i normalno se raspravljati oko gluposti :) za mene to nije svadja.....svadja u mojim ocima je kad se deresh, vrijedas i govoris sve da bi uvrijedio tu osobu :)
normalno da se ne mozes slagati u svemu, ljudi smo...svi imamo svoje volje :)
moja poenta je bila....da se slazem s tobom da "bajke" ne postoje...dorucak u krevetu,ruze i pokloni svaki dan :) ali da se moze naci neka zlatna sredina, koja cini da brak bude uspjesan i cak "perfektan" ...naravno ako zamisljas brak realno...a ne kao tu bajku :)
  top bottom  
 offlineteror   Feb 10 2010 - 19:14
teror 26 Hungary
(removed_user - @ 10/2/2010 - 18:54)

naravno da se ne mozes uvijek slagati s partnerom, i normalno se raspravljati oko gluposti :) za mene to nije svadja.....svadja u mojim ocima je kad se deresh, vrijedas i govoris sve da bi uvrijedio tu osobu :)
normalno da se ne mozes slagati u svemu, ljudi smo...svi imamo svoje volje :)
moja poenta je bila....da se slazem s tobom da "bajke" ne postoje...dorucak u krevetu,ruze i pokloni svaki dan :) ali da se moze naci neka zlatna sredina, koja cini da brak bude uspjesan i cak "perfektan" ...naravno ako zamisljas brak realno...a ne kao tu bajku :)

(y);)
 offlinenaja   Feb 10 2010 - 19:39
naja 29 Slovenia
moje mišljenje je je da treba da budu granicice,a noramalno da se svi ljudi na svetu svađaju,i roditelji ali pitanje je jasno i glasno,dal trebamo da se vređamo pred djecom,ja mislim da ne.
(nova - @ 10/2/2010 - 14:03)
Ako ucimo djecu da rijesavaju probleme i nesuglasice rijecima, koliko je onda normalno da se odrasli ljudi svadjaju bili roditelji ili ne?
  top bottom  
 offlinenaja   Feb 10 2010 - 19:40
naja 29 Slovenia
potipisujem se,pozz
(removed_user - @ 10/2/2010 - 8:54)

top bottom  
5 pages
you have to be a registered member to be able to participate in our forums. To become a member click on the link